Op 9 juni 2011 hield onze schaakvereniging als traditionele afsluiting van het seizoen het jaarlijkse snelschaaktoernooi.
Met 17 deelnemers was er sprake van een behoorlijke animo om de titel in de wacht te slepen. Om op een even aantal spelers uit te komen werd na enig overleg besloten om de deelnemers Van Houten en Vegter om en om als team te laten spelen. De kandidaten werden op basis van speelsterkte verdeeld over 2 voorrondes waarin alle deelnemers één keer tegen elkaar uitkwamen.

De twee sterkste spelers per voorronde plaatsten zich vervolgens voor de finalerondes. In tegenstelling tot voorgaande jaren, waarin steeds in een finalepoule werd bepaald wie zich kampioen mocht noemen, besloten de spelers die zich deze keer wisten te plaatsen voor de finalerondes om het toernooi dit jaar door middel van het knock-out systeem te beslissen.

De titel werd na een verbeten strijd opgeëist door Carel Steevensz. Hij wist zowel in de halve finale als in de finale zijn tegenstander gedecideerd te verslaan.

Eindstanden:
 
Voorronde groep A:
1. Carel Steevensz
2. Jasper Snijders
3. Peter Weites
4. Albert Koenes
5. Johan Meirink
6. Atze Dijkstra
7. Dick Siebelink
8. Alexander Weits
 
Voorronde groep B:
1. Hans de Graaf
2. Martin Mellens
3. Heinse van Houten/Derk Vegter
4. Martin van Timmeren
5. Remko Bosscher
6. Bob Dröge
7. Ko Noordhoek
8. Dimitri Declercq
 
Halve finales:
Hans de Graaf-Jasper Snijders 0-1
Martin Mellens-Carel Steevensz 0-1
 
Finale:
Carel Steevensz-Jasper Snijders 1-0