×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Zaterdag 10 maart werd in het Zernike college te Zuidlaren het Drents schaakkampioenschap voor basisscholen georganiseerd. In veel gemeenten hadden voorronden plaatsgevonden, waarbij de beste scholen zich plaatsten voor de Drentse finale. Dit betekende dat 19 scholenteams de strijd met elkaar aan gingen.

In de eerste ronden viel op dat er fanatiek en sportief werd gestreden. Zenuwachtige en verbeten spelertjes probeerden het er zo goed mogelijk af te brengen voor hun team en school. Al gauw werd ook duidelijk welke teams hoge ogen konden gooien voor de vier te vergeven tickets voor het NOSBO-kampioenschap voor Groningen en Drenthe.

Net als in andere jaren waren de Asser teams weer sterk vertegenwoordigd in de kop van het klassement. In de 4e ronde troffen de sterke teams van de Veldkei en de Kloostertuin 1 elkaar. In de voorronde had de Veldkei nog gewonnen, maar deze keer was de school uit Kloosterveen met 3-1 de beste. Ook in de ronden daarna bleef de Kloostertuin het goed doen met overwinningen tegen de Dr Picardtschool (2,5) uit Coevorden, Theo Thijssen (3) uit Assen en de Diedeldoorn (3) uit Emmen. De Drentse titel werd hiermee binnengehaald.

Bij het winnende team vielen de prestaties van Jiske de Vries (7 uit 7) en Tycho Bruggink (6,5 uit 7) bijzonder op, maar ook Timo Hakvoort en Manuel Klieg haalden veel punten binnen. Bij nummer 2 De Veldkei, kwam Floris Verkerk tot een 7 uit 7 score. Deze beide scholen worden door Theo Thijssen 1 en de Diedeldoorn vergezeld naar de NOSBO-eindronde.

De gedetailleerde uitslagen en standen kunnen via deze link worden bekeken, een foto-reportage is onderaan de pagina te bekijken. Ook op de NOSBO-site is een en ander over alle basisschoolkampioenschappen in Groningen en Drenthe te vinden en tot slot heeft ook Stichting PreChess een verslag en foto's van het toernooi gemaakt.

Johan Meirink

{gallery}bsk2012{/gallery}