Johan Klinkhammer wint snelschaaktoernooi

Na eerder al de titels van de interne competitie en het sprintschaak in de wacht te hebben gesleept bleek Johan Klinkhammer ook bij het jaarlijkse snelschaaktoernooi de sterkste speler te zijn.

Vanwege het behoorlijk grote aantal deelnemers (16) werd besloten om geen volledige competitie te spelen, maar om eerst 10 voorrondes met Systeem Keizer te spelen en vervolgens de hieruit voortvloeiende ranglijst te gebruiken om door middel van een finaleronde de definitieve eindstand te bepalen. Hierbij werden eerst de partijen om de plaatsen 3 t/m 16 gespeeld, zodat iedereen in de gelegenheid was om de slotwedstrijd tussen de nummers 1 en 2 met eigen ogen te aanschouwen.

Gezien het strakke tijdschema dat werd gehanteerd en het vlotte verloop van de partijen was een volledige competitie overigens gemakkelijk mogelijk geweest, iets om te onthouden voor komende toernooien.

Finale snelschakenDe voorrondes werden met overmacht gewonnen door Johan Klinkhammer. Hij wist al zijn partijen winnend af te sluiten. Echt spannend was de strijd om de tweede plaats, die dus het recht opleverde om in de finaleronde voor de titel te strijden. Maarten Roorda en Peter Weites gingen hier volledig gelijk op. Beiden verloren van Johan, speelden onderling remise en wonnen verder tot en met ronde 9 al hun partijen. In de beslissende laatste voorronde hield Peter het hoofd koel en versloeg Bob Dröge, terwijl Maarten op remise werd gehouden door Stephan van der Hagen.

Daarmee eindigde Peter op de tweede plaats en mocht hij tegen Johan strijden om het kampioenschap. De wedstrijd om de derde plaats tussen Maarten en Alexey werd door Maarten in zijn voordeel beslist. De finale was spannend en beide spelers maakten geen fouten. Uiteindelijk bleek toch het grotere schaakinzicht van Johan de doorslag te geven. Een in de stelling gevlochten matdreiging viel niet meer door Peter te pareren. Daarmee voltooide Johan een prachtige trilogie!

Volledige eindstand:

1. Johan Klinkhammer
2. Peter Weites
3. Maarten Roorda
4. Alexey Svetachov
5. Martin van Timmeren
6. Stefan Oosting
7. Stephan van der Hagen
8. Bob Dröge
9. Chris van Geel
10. Derk Vegter
11. Jaap Niewold
12. Remko Bosscher
13. Dimitri Declercq
14. Dick Siebelink
15. Anne Taeke Meijer
16. Alexander Weits