Ter afsluiting van het seizoen 2015-2016 werd op 16 juni het jaarlijkse snelschaaktoernooi georganiseerd. Ook de leden van onze zusterclub Haren waren voor dit toernooi uitgenodigd. Op grond van deze invitatie gaf de voorzitter van Haren Andreas Tasma acte de presence. En hoe!

In verband met de matige belangstelling (13 spelers) werd er voor gekozen om alle spelers een keer tegen alle andere tegenstanders te laten spelen, om zodoende tot de meest evenwichtige eindstand te komen. Helaas zag het altoos zo betrouwbare indelingsprogramma Systeem Keizer kort voor het einde door de bomen het bos niet meer, waardoor de laatste twee rondes met de hand moesten worden ingedeeld.

De belangrijkste wapenfeiten: In ronde 2 wist Johan Meirink titelverdediger Johan Klinkhammer op remise te houden. In ronde 3 bleek Maarten Roorda te sterk voor gastspeler Andreas Tasma, maar Maarten moest in ronde 4 zijn meerdere erkennen in Johan Klinkhammer. Ronde 5 bleek uiteindelijk de beslissing te brengen: Andreas Tasma zorgde voor een daverende verrassing door de gedoodverfde titelkandidaat Johan Klinkhammer op een nederlaag te trakteren en Johan Meirink zorgde voor een nieuwe nederlaag van Maarten Roorda. In de rest van het toernooi maakten de koplopers geen fouten meer en vielen er ook geen opmerkelijke uitslagen meer te noteren.

Andreas Tasma eiste zo de eerste plaats voor zich op met de fraaie score van 91,7% (11 uit 12) en hij mag een jaar lang de wisselbeker in zijn bezit houden. Uiteraard gaan we ervan uit dat Andreas volgend jaar zijn titel komt verdedigen en dan ook een aantal clubgenoten meebrengt.
Jammer van de matige opkomst en de crash van Systeem Keizer, maar al met al was het toch een leuk toernooi. Andreas, proficiat!

Volledige eindstand:
1. Andreas Tasma
2. Johan Klinkhammer
3. Johan Meirink
4. Maarten Roorda
5. Hans de Graaf
6. Stefan Oosting
7. Bob Dröge
8. Alexey Svetachov
9. Atze Dijkstra
10. Peter Weites
11. Nico Ringenaldus
12. Alexander Weits
13. Anne Taeke Meijer